Homepage

Missie Pad

 

The Mission Courses Missie Pad

Marijke Wijffels
Nieuwelaan 130
2611 SB Delft
The Netherlands

+31 (0)15-2130525
+31 (0)6-21885785
info@wervel-wind.nl
     Terug naar de startpagina

  Missie PadDE MISSIE PAD PERSONAL DEVELOPMENT

Wolfgang Amadeus Mozart
De muziek is er al, ik hoef hem alleen maar op te schrijven.

Albert Einstein
Eerst moet je het vertrouwen hebben dat er een eeuwige wereld is die onafhankelijk is van jou. Vervolgens moet je vertrouwen hebben in je vermogen om die waar te nemen. Uiteindelijk moet je deze zien te vangen in concepten.

Jouw missie is er al, maak dat helder.

Je grotere spel, je missie, je levenswerk is gerelateerd aan je ziel. Het is dieper en anders dan de dingen die je bewust waarde geeft, zelfs verschillend van die dingen die je koestert, zoals de liefde voor je familie. De ziel heeft een andere taal, een andere stem. Deze stem heeft een diep niveau van genialiteit, inspiratie, bezieling, bevlogenheid, creativiteit, innovatie en excellentie. Deze stem heeft een verbinding met het grotere geheel. 

De stem van je ziel

De doelstelling van de reeks van vier deel-cursussen is om een dieper contact te maken met dit stuk van jezelf, deze stem, en die te gaan leven.

Hieronder volgt een korte inhoudelijke samenvatting van elk van de fasen:

Fase I: Transformeren van de herinneringen.

Om je af te stemmen op een groter spel is het, ironisch genoeg, belangrijk om jezelf minder in de weg te zitten. We blokkeren onszelf met onze herhalende gedachten, herinneringen en onbewuste patronen die vaak zwaar beladen zijn met emoties. Als we ons hiervan bevrijden en ontspannen; ontstaat er een nieuw platform voor onze innerlijke bronnen van inspiratie.

Naarmate je het mechanisme om uit je gedachten en emoties te stappen goed leert kennen en vertrouwen, ontstaat er ruimte om af te stemmen op een groter geheel (je levenswerk).

Zo krijg je zicht op nieuwe gedachten, emoties en werkelijkheden die je kunt “downloaden” en gaan leven. Zo laten we zelf “bewust” een nieuwe realiteit ontstaan.
Doelen van deze fase:

•      Begrijpen van de invloed en oorsprong van “geprogrammeerd denken”.
•      Identificeren en veranderen van herinneringen die je grote turbulentie geven.
•      Vermogen om je gedachten/emoties te activeren, te sturen en bevrijden.

•      Vermogen om “bewust” een nieuwe realiteit te laten ontstaan vanuit inspiratie. 

Fase II: Het cultiveren van de herinneringen
Nu zijn we klaar om ons te concentreren op onze hoogst mogelijke toekomst. Deze fase vraagt van ons om achter onze “gewone” wensen en verlangens te kijken. Om contact te maken met onze magische essentie – dat geniale deel van ons dat echt iets speciaals wil doen. Wat wil deze geniale essentie? Wat zijn onze diepste wensen?
Doelen van deze fase:

•      Vermogen om je diepste dromen/verlangens te ontdekken en beschrijven.
•      Beschouwen van je leven als een "meesterwerk".
•      Vermogen om vanuit neutraliteit en acceptatie te observeren en te ervaren.
•      Gebruiken van je herinneringen als een basis voor je levenswerk.

 

Fase III: Het vinden van het Innerlijke Antwoord

Een goede open vraag kan je diep doen afdalen in je echte, levenskrachtige, authentieke zelf. Een antwoord of een conclusie kan een dichte deur zijn. Het aanwakkeren van je onrust, je angsten, je twijfel kan je wakker maken. Het zijn misschien de laatste of eerste vonken van wat echt is in je, wat je levenskracht en genialiteit weer doen ontbranden.

Deze fase biedt een methode om meer innerlijke helderheid te krijgen. Jij bent de meest “wijze” persoon in jouw leven. De essentie van wie jij bent, jouw levenswerk is er al. Je hoeft het alleen maar helder te krijgen daar binnenin jezelf.

Doelen van deze fase:  

•      Vermogen tot observeren en onderscheiden van stemmen, persoonlijkheden en invloeden in je innerlijke wereld, in elke situatie, op elk moment.

•      De kunst van het effectief vragen stellen in samenhang met het vermogen om te luisteren, je oordeel uit te stellen en steeds dieper te gaan.
•      Gebruik van instrumenten om innerlijke informatie te verzamelen.
•      Praktisch begrip van het proces om elementen te vinden die gerelateerd zijn aan je diepere drijfveren (je bezieling, je genialiteit).

 

Een positief teken, van de eeuwigheid.


Fase IV: Leef je Missie en maak je mooiste Levenswerk

Onze hoogste missie, ons mooiste levenswerk is altijd in ons aanwezig. In deze laatste fase zal je omhoog schieten op de missie schaal die de mate aangeeft waarin we onze hoogste missie leven. Je leert, met kennis en gebruik van eeuwen oude technieken, om naar een diepe plek van innerlijke stilte te gaan. Naar een eeuwige wereld, die los staat van de tijdelijkheid van gedachten, gevoelens en emoties. Hier kun je luisteren naar de inspiratie van je diepste zelf.
Doelen van deze fase:

•      Vermogen om innerlijke stilte te cultiveren en te onthechten van alles.

•      Gebruik van patronen en schema’s om je innerlijke wereld uit te dagen.

            Ontvankelijk worden voor en leren luisteren naar inspiratie.

•      Onthullen van je inspiraties, inzichten en intuïties (je missie) in een praktische vorm (je levenswerk) aan de buitenwereld.

Het is perfect dat je nu hier bent.